Накратко за книжките от нашия редактор

НАКРАТКО ЗА КНИЖКИТЕ ОТ НАШИЯ РЕДАКТОР

Уважаеми читатели, добре дошли в онлайн книжарницата към Българския информационен портал в Чикаго www.EuroChicago.com, която е проект на нашия издателски екип, с цел популяризиране на новата българска литература по света.
Книжарницата бе създадена благодарение на добрата воля и усилията на Андрей Ненов и Виктор Хинов. Заедно с редакционния екип на Еврочикаго и с подкрепата също на Катя Донкова, към нашето българско емигрантско издание бе създадена тази книжарница, в която са качени първият и вторият ни литературни сборници, издадени през 2016 г. и 2017 г. – „Черга пъстроцветна“ и „Часовниковата кула“. Както и сборника с разкази на Виктор Хинов „Разкази от оня свят“, сборника с разкази на Красимир Бачков „Има ли жена, има и беля“, сборника с есета на Ивайло Зартов „Нож“, няколко сборника с разкази на Алекс Болдин (Сашко Александров), както и книгата със сатирични фантазии на Емил Измирлиев „Птица ли е като птица“.
„Черга пъстроцветна“ съдържа 50 разказа и 50 стихотворения на 66 български автори от България, САЩ, Гърция, Испания, Германия, Великобритания, Нова Зеландия. Книгата бе представена през 2016 г. в София и в Чикаго. Както в Прага и в Скопие, в Пазарджик и в Бяла.
„Часовниковата кула“ съдържа 42 разказа и 43 стихотворения на 70 български автори от България, САЩ, Великобритания, Франция, Гърция, Кипър, Нова Зеландия, Швейцария. Вторият сборник, създаден от редакционния екип на Еврочикаго, имаше през май 2017 г. своята софийска премиера. Премиерата му в Чикаго предстои.
Сборникът на Виктор Хинов „Разкази от оня свят“ е издаден през 2014 г. и представя мъдростта и тъгата в опита на емигранта, често оставащ раздвоен между два смята – този, от който дошъл, т.е. родната страна – и в този, който е отишъл – приемната страна.
Сборникът на Красимир Бачков „Има ли жена, има и беля“, издаден през 2016 г., представя част от творчеството на един доказан разказвач.
Есетата в сборника на Ивайло Зартов „Нож“ са писани от човек, лишен от физическа свобода. Те са част от неговата дълга битка за справедливост. Това са текстове, писани от свободен човек, със свободен и мислещ дух, който има какво да каже на читателя.
Сборникът на Алекс Болдин (Сашко Александров) „В тишината на есенната мъгла“ съдържа разкази, писани в периода 2006-2008 г. Той все още не е издаван в книжен формат. Освен този сборник, са качени и следните книги на Алекс Болдин: „Песента на токачката“, „Холандският часовник“, „Моят приятел от Бронкс“, „Нощен полет за Дакар“, „Мечтата на Моцарт“ и „Океан от щастие“.
Сборникът на Емил Измирлиев „Птица ли е като птица“ е издаден през 2003 г. от ИК „Стършел“ и е илюстриран с оригинални рисунка на автора.
Красимир Бачков, Виктор Хинов и Сашко Александров присъстват със свои творби в двама литературни сборника, подготвени от нашето издание – „Черга пъстроцветна“ и „Часовниковата кула“. А авторът на книгата „Нож“ Ивайло Зартов е автор на много публицистични текстове, публикувани в Еврочикаго.
Можете да кликнете върху корицата на всяка от тези книги, да ги отворите и да се потопите в съдържанието им от всяка точка на света и във всеки един момент от денонощието.